<<               GRAND PRIX VAN BAHREIN 2016               >>

Gulf Air Bahrain Grand Prix

INHOUDSTABEL

VOORBESCHOUWING

Wint Ferrari nu wel?
Als de eerste race van het nieuwe seizoen achter ons ligt is de vraag of Ferrari op eigen kracht kan winnen niet beantwoord. In Melbourne zagen we een fantastisch optreden van het team uit Maranello. Nadat Hamilton en Rosberg slecht van hun plek kwamen waren het Vettel en Räikkönen die aan kop reden. De Mercedessen konden geen vuist maken totdat de horrorcrash van Alonso nieuwe kansen bood. Hamilton was net gestopt en Rosberg was Räikkönen voorbij. Die gewonnen tijd weet Vettel, mede door een stuk onbedoeld rally rijden, niet meer goed te racen. Blijft staan dat Ferrari competitief is. Hoe competitief moet blijken.

Bahrein
Sinds 2004 reist de familie Formule 1 af naar Bahrein. Bahrein is een petit eilandstaat dat zich bevindt in de Perzische Golf. Zonder een spreekbeurt te willen geven over Bahrein, de naam Bahrayn betekent ‘twee zeeën’ in het Arabisch. Bahrein is het eerste land uit het Midden-Oosten die een officiële Formule 1 race organiseert.  In 2002 is gestart met de bouw die nog geen 2 jaren is beslag nam. In 2004 vond de eerste race plaats. Inmiddels is Bahrein gemeengoed en niet meer weg te denken van de Formule 1 kalender.


Hermann Tilke
Niemand minder dan Hermann Tilke ontwierp het circuit. Tilke is een Duitse architect die meer racecircuits heeft ontworpen. In 1984 richtte Tilke zijn bedrijf ‘Tilke Engineering’ op waar hij begon met kleine wijzingen op Duitse circuits. Tilke Engineering heeft alles in huis om een complete race-accommodatie te engineering en te bouwen. De eerste grote opdracht van Tilke was de verbouwing van de Österreichring, naar de huidige Red Bull Ring. Dit bleek een groot succes. Na dit succes werd Tilke ingeschakeld om nieuwe circuits te ontwerpen. Inmiddels komen meer nieuwe F1-circuits van zijn tekentafel.

Max Verstappen
De ogen van menig één Nederland is uiteraard gericht op Max Verstappen. In Melbourne was Max helemaal uit zijn huisje nadat dingen anders verliepen dan hij had gedacht. Volgens eigen zeggen werd een goed resultaat om zeep geholpen nadat Sainz eerder naar binnenkwam en de banden voor Max niet klaarstonden. Alsof dat niet erg genoeg was kwam hij achter zijn teamgenoot terecht die vast zat achter Palmer en niet van plan was Max voorbij te laten. Waar eerder nog stiekem hardop werd gehoopt en gedroomd  op een podium, kwam Max niet verder dan één enkel zuur verdient puntje. Wat echter gelukkig stemt is het resultaat van de ontwerp afdeling van Toro Rosso.  Zij hebben hun huiswerk niet onverdienstelijk gedaan. De STR11 is een competitieve auto die kan strijden om goede resultaten en mochten de F1-Goden goed gestemd zijn misschien wel om een podium. Of dat in Bahrein gebeurt? We gaan het zien.

Vorige winnaars
2015 L. Hamilton (GBR) Mercedes
2014 L. Hamilton (GBR) Mercedes
2013 S. Vettel      (DUI) Red Bull-Renault
2012 S. Vettel      (DUI) Red Bull-Renault
2011 Afgelast wegens politieke onrust….

Wie gaat winnen?
De 2015-editie was geen om over naar huis te schrijven. Het was Mercedes wat de klok sloeg. Ondanks dat de Fin Kimi Räikkönen niet heel ver achter racewinnaar Lewis Hamillton eindigde kon hij geen enkele keer een vuist maken en de Brit bedreigen om de plak goud. Desalniettemin deed de Ferrari het verrassend goed. Nu Ferrari is ingelopen zijn zij zeker een factor waar Lewis en Nico rekening zullen houden. Zal de orde zich herstellen en zegeviert Mercedes of is het toch Ferrari die roet in het eten van Mercedes gooit?

Veel plezier!!

TIJDSCHEMA GRAND PRIX VAN

Vrijdag, 1 april 2016

PLAATSELIJKE TIJD CET TRAINING
13.00 - 14.30 10.00 - 11.30 Vrije training 1
17.00 - 18.30 14.00 - 15.30 Vrije training 2

Zaterdag, 2 april 2016

 14.00 - 15.00

11.00 -12.00

Vrije training 3

 17.00 - 18.00

14.00 - 15.00

Kwalificatie

Zondag, 3 april 2016

17.00 - 19.00 14.00 - 16.00

Race

LAY-OUT BAHRAIN IN 2016

DE WEERSVERWACHTING

FEITEN

 

Idee, ontwerp en webmaster: Jos Van Aken

F1-Geschiedenis.be - 2004

 

create counter
View My Stats